Bandenservice

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of andersom)? Voor een complete bandenwissel kunt u terecht bij Auto Graveland in Putten.

De juiste banden op het goede moment kunnen van levensbelang zijn. Het profiel van een band zorgt namelijk voor grip en stabiliteit op de weg. Een zomerband heeft minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hoge temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Voor het wissel van uw banden gebruiken wij speciale apparatuur, zodat uw banden en velgen niet beschadigd raken.

Bandenservice Auto Graveland

Bandenopslag

Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan voor een passend tarief bij ons opslaan. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

Bandenservice Auto Graveland

Uitlijnen en balanceren

Uitlijnen en balanceren zijn twee verschillende dingen. Zijn de wielen van uw auto niet in balans dan kan dat trillingen veroorzaken. Dit wordt opgelost door de wielen te balanceren. Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat uw auto bijvoorbeeld naar één kant trekt omdat de banden onregelmatig slijten. Dit is uitlijnen. Uitlijnen vergt over het algemeen meer tijd dan balanceren.